Milan Merckelbagh zegeviert en pakt de leiding

Gepubliceerd op 27 april 2024 om 19:24

Race:
2
Datum:
27 april 2024
Land:
Nederland
Plaats:
Assen

Milan Merckelbagh zegeviert en pakt de leiding

Heerlen - Afgelopen zaterdag wist Milan Merckelbagh te zegevieren op het circuit van Assen. De BMW-rijder wist de tweede wedstrijd van het International Dutch Championship (IDC) te winnen. Na zijn zege op het circuit van Assen staat de Limburger ook aan de leiding van het kampioenschap. 

Na een druk weekend in Le Mans stond Milan op 'Koningsdag' weer aan de start met zijn BMW. De scholier wist de tweede IDC-wedstrijd van het seizoen op zijn naam te schrijven. De race werd gewonnen door Jaimie van Sikkelerus die een veilige voorsprong had op zijn achtervolgers. Pepijn Bijsterbosch en Milan vochten een pittig duel uit om de tweede plaats. Beide heren ging voor het maximale maar die eer ging naar Bijsterbosch. Hij wist 0,017 seconden eerder over de finish te komen. Bijsterbosch is echter een gastrijder en komt dus niet voor in de uitslag. Omdat winnaar Van Sikkelerus van de wedstrijdleiding 20 seconden straft krijgt gaat de zege naar de In de Hof-rijder! 

Milan Merckelbagh:

"Jammer dat ik tijdens de eerste kwalificatie op oude banden heb gereden. Tijdens de tweede kwalificatie viel er regen en kon mijn tijd dus niet verbeteren. Hierdoor moest ik vanaf P6 starten. Al met al een goede wedstrijd en mijn pace werd steeds beter!"

Volgende keer:

Het IDC gaat op 18 mei verder in Assen. De eerste Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM) wedstrjd wordt op 4-5 mei verreden op de Sachsenring.

Uitslag IDC #2; Assen, NL:
1. Milan Merckelbagh NL BMW
2. Jaimie van Sikkelerus NL Honda
3. Stephan de Boer NL Ducati
4. Toine Gierkink NL Ducati
5. Jordi van der Westen NL Kawasaki

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: In den Hof Racing

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.