Van de schoolbanken naar de 24u van Le Mans

Gepubliceerd op 21 april 2024 om 19:04

Race:
1/4
Datum:
20-21 april 2024
Land:
Frankrijk
Plaats:
Le Mans

Van de schoolbanken naar de 24u van Le Mans

Heerlen - Op het laatste moment is Milan Merckelbagh opgeroepen om aan de start te verschijnen tijdens de 24 uren van Le Mans. De Limburger zal tijdens de eerste wedstrijd van het FIM Endurance World Championship in actie komen voor het JMA Racing Action Bike Team.

Dat de Endurance wereld een vreemde wereld kan zijn ondervond Milan afgelopen woensdag. Op school ontving hij een telefoontje van zuiderbuur Bram Lambrechts. "Wil jij dit weekend een geblesseerde rijder vervangen in Le Mans?" Natuurlijk bedacht Milan zich geen moment en vanuit Heerlen reisde de coureur zo snel mogelijk af naar het beroemde circuit van Le Mans. Na enkele trainingen, op de voor hem volledig vreemde Suzuki, toonde de Heerlenaar zich de snelste van zijn team. Dat leverde het team een zevenendertigste startplaats overall en een eenentwintigste startpositie in de Superstock klasse op!

Milan Merckelbagh:

"‘Ik ben zonder enige verwachting naar Le Mans afgereist en kom daar in het paddock veel bekenden gezichten tegen. In het begin was het flink wennen op de Suzuki maar na enkele veranderingen in de set-up ging het al beter. Ik geniet van het event en probeer gewoon goed mijn beste beentje voor te zetten voor het team."

De wedstrijd in Le Mans is LIVE te volgen via Eurosport2 en via de Discovery Plus app. Op zaterdagmiddag 14.30uur begint de uitzending en om 15uur gaan de startlichten uit voor de race. 

Daarbij is natuurlijk alles LIVE te volgen via DEZE website.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JMA racing

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.