Milan Merckelbagh maakt overstap naar de koningsklasse

Gepubliceerd op 6 april 2024 om 18:45

Milan Merckelbagh maakt overstap naar de koningsklasse

Heerlen - Het komende seizoen zal Milan Merckelbagh opnieuw gaan uitkomen in het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). De student zal echter niet meer uitkomen in de Supersport-klasse maar de overstap maken naar de Superbikes! In den Hof Racing sluiten zich aan als satelliet team bij het BCC-Alpha-Van Zon-BMW team onderleiding van Werner Daemen.

Supersport:
De planning van het team was om in 2024 voor het laatste jaar uit te komen in de Supersport-klasse. Door veel technische pech en de dure tuning van de blokken kwam een overstap steeds dichterbij. Wij wilde graag een R1 Yamaha testen bij het huidige team maar door de hoge kosten is dat niet gebeurd. In plaats daarvan heeft Werner Daemen Milan een kans gegeven om in Valencia te testen op een BMW. Deze test is heel goed bevallen en daarom is er een mooie samenwerking tot stand gekomen.
 
Milan Merckelbagh:

"Ik ben dankbaar voor deze kans die Werner mij geeft en hoopt dat ik mezelf onder de vleugel van Werner verder kan ontwikkelen op het hoogste niveau. Het is een grote overstap naar de Superbikes maar we hebben hard gewerkt om ons goed voor te bereiden en ik krijg steeds meer vertrouwen in de BMW M1000RR. Aan mijn zijde heb ik twee medestudenten van de Hogeschool Zuyd, Luca en Glenn, die tijdens de wedstrijden de technische kant voor hun rekening zullen nemen. Om extra trainingskilometers te maken zal ik in April tevens starten in het International Dutch Championship (IDC). Zowel ikzelf als mijn monteurs zijn erg gemotiveerd aan deze nieuwe uitdaging! Tevens kijk ik terug op een mooie en succesvolle tijd bij Yamaha waarbij een woord van dank wil uitspreken voor de afgelopen zes race-jaren."

Volgende keer:

Op zaterdag 6 april begint de IDC competitie. De IDM kalender zal ook komend seizoen bestaan uit zeven wedstrijden in drie verschillende landen. De eerste IDM wedstrjd wordt op 4-5 mei verreden op de Sachsenring.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Ronald Woest en Milan Merckelbagh

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.